Waarom je niet veel geld moet besteden aan SEO voor fotografen

Zo! Die had je misschien niet verwacht! NIET veel geld besteden aan SEO voor fotografen? Maar SEO is toch super belangrijk? Zeker weten!! Maar als jij heel veel geld uitgeeft aan een bedrijf dat jou goed vindbaar maakt in Google, dan kan ik alleen maar zeggen: ZONDE!!

SEARCH ENGINE OPTIMIZATION

Even een snelle intro: wat is SEO voor fotografen ook al weer? SEO is een afkorting voor Search Engine Optimization. Oftewel: het optimaliseren van je website en kanalen voor de zoekresultaten in zoekmachines als Google. En aangezien het over over grote deel van de bevolking alleen Google gebruikt, richt ik me in dit artikel ook even uitsluitend op het optimaliseren voor Google. Praktisch uitgelegd: als iemand een bepaalde zoekterm intypt in Google wil je graag dat jouw website op pagina 1 uitkomt. Bedenk daarbij dat de resultaten op pagina 1 door 95% van de internetgebruikers wordt bekeken, pagina 2 nog maar iets van 5%. Dus ja, je wilt op pagina 1 uitkomen, het liefst ergens op positie 1-4.

INZICHT

Waarom ik denk dat je dat zelf moet doen en niet moet laten doen door iemand anders is omdat het heel belangrijk is om zelf inzicht te hebben in hoe SEO werkt en hoe je er voor kunt zorgen dat je bovenaan komt te staan in Google. Daar heb je helemaal geen fancy SEO bedrijf voor nodig, je kunt het gewoon zelf! Los van dat dat je veel geld bespaart, is het ook echt nodig dat je goed snapt hoe SEO in elkaar zit. Je zult namelijk SEO bij moeten houden. In alles wat je schrijft, plaatst en post moet je SEO verwerken.

Eigenlijk moet SEO een soort automatisme worden. En bedrijven die zeggen dat ze jouw website SEO proof kunnen maken maar daarbij vergeten te melden dat je zelf de SEO bij moet houden, die weten dus niet goed waar ze het over hebben óf ze willen makkelijk geld aan jou verdienen. En dat loopt zo op tot duizenden euro’s :-O

MEERDERE KANTEN AAN SEO VOOR FOTOGRAFEN

En daarbij loop je bij zo’n bedrijf vaak tegen een ander probleem aan. Ik hoor bijvoorbeeld vaak van fotografen dat hun webbouwer heeft gezegd dat ze de website wel SEO proof zouden maken, maar dat de site vervolgens niet of slecht vindbaar is in Google. Ik snap dat wel, want een websitebouwer is geen tekstschrijver. Het is dus niet alleen maar te regelen met een technisch goede site, SEO is voor een heel groot deel afhankelijk van de teksten die je aan de voor en achterkant van je website gebruikt. Maar dat niet alleen! Je moet ook de techniek van de website, van Google én van social media kennen.

seo voor fotografen

Kortom: een webbouwer alleen gaat je waarschijnlijk niet helemaal kunnen helpen. Je moet iemand vinden die volledig gespecialiseerd is in SEO, of veel beter nog: het zelf leren en doen! Begin maar eens bij het lezen van mijn 6 tips om hoger in Google te komen.

Maar uiteindelijk moet je dus een manier vinden om het inzicht te krijgen. En heel bewust de keuze maken om hier tijd voor vrij te maken. Mijn gouden tip: doe de SEO 4daagse. Wil je dat ik je stap voor stap help je hele website SEO proof te krijgen? Dan moet je meedoen met de SEO training. In vier uitgebreide live trainingen vertel ik je precies hoe je bovenaan in Google komt. De volgende training is op 22,23,24 en 25 november en je kunt hem nu bestellen voor een actieprijs!

“Mag ik hier even komen juichen? Na de SEO 4 daagse sta ik nu met 7! zoektermen op pagina 1! Met 3 zoektermen op pagina 3 en met 1 op pagina 2. En dat terwijl ik hiervoor gewoon niet zichtbaar was”

Sandra

“Eerst was ik onvindbaar, bruidsfotograaf Beunigen pagina 1 positie 8, newbornfotograaf beuningen pagina 1 positie 8, gezinsfotograaf beuningen pagina 1 positie 1”

Melanie

“Yoehoeee net even google weer gecheckt en in 2 wkn tijd bij de meest gezochte termen op de eerste pagina en veelal op positie 1-4. (er waren zelfs termen waarop ik helemaal niet vindbaar was en nu op pagina 1)”

Jennifer

“Heeeeel veel en hele bruikbare info, Joke laat alles duidelijk zien, geen vraag is te gek of te veel. Wat een marketingbeest.”

Vera

De SEO Vierdaagse van Marketing voor Fotografen door Joke Troost vond ik, als leek op dit gebied, echt ideaal. Duidelijke opbouw en direct toepasbaar op je eigen website. Super veel tips gekregen en het geld dubbel en dwars waard 👌🏻

Hester

“De SEO vierdaagse van Marketing voor Fotografen is echt een eye opener geweest! Enorm veel informatie gekregen in zo’n korte periode waar ik voor altijd wat aan heb! Wat ook fijn is, is dat ik de informatie altijd weer terug kan vinden in mijn account waardoor ik altijd nog weer terug kan kijken 🤩. Een absolute aanrader!”

Claudia

“De seo vierdaagse van marketing voor fotografen heeft mij veel inzichten gegeven. Joke legt het super uit, en houd er ook de tempo in, verder krijg je werkboek en de handouts in je mailbox, dat is super fijn. Je kunt altijd info nog terug lezen in je account. Ik sla ze ook gewoon op in mijn computer. Ik vind het een aanrader, super bedankt Joke Troost

Leonie

“De seo Vierdaagse van marketing voor fotografen. Was echt super leerzaam! Heldere uitleg, er wordt onwijs veel informatie gedeeld en alle vragen worden uitgebreid beantwoordt! Kortom een dikke aanrader!”

Femke

Waarschijnlijk vind je dit ook interessant: